Puhelin: 040 194 8255 | Sähköposti: asiakaspalvelu@ortofysio.com

Klikki otsikot aiheuttavat turhaa liikkumisen pelkoa?

Julkaistu 15. heinäkuuta 2022

Ihminen on oikeasti suunniteltu taipumaan mitä kummallisimpiin asentoihin ja liikkumaan mitä moninaisimmilla tavoilla. Lisäksi ihmiskehon mukautuvuus ja kyky sietää kuormitusta on todella huikea!

Jos siis pystyt vääntämäänitsesi johonkin asentoon ilman pahempia kipuja, on se liikkeenä / asentona ok. Kudokset reagoivat kuormitukseen. Jos ne joutuvat tekemään jotain mitä eivät aiemmin ole tehneet (tai pitkään aikaan), ne saattavat kipeytyä. Syntyy hetkellinen ylikuormitustilanne, joka ei ole vaarallinen mutta voi tuntua kropassa aika ikävällekin. Säännöllisyys ja sopivan rauhallinen nousujohteisuus harjoittelussa onkin yksi tärkeimpiä tekijöitä.

Odottamaton kuormitus ja äkillinen liike antaa lihaksille ja jänteille impulssimaisen kuorman, jolloin kudosten sietokyky saattaa olla koetuksella. Näitä tilanteita voi syntyä kun tehdään rajulla liikenopeudella, odottamattomaan liikesuuntaan, väsyneenä tai hyvin lähellä maksimisuoritusta. Parasta ennaltaehkäisyä on siis tuntea omat rajansa (kuunnella kehoa), keskittyä tekemiseen ja edetä rauhallisesti kohti uusia haasteita.

Jari Mikkonen
24.08.2023

Kuntosali hinnoittelumme muuttuu 1.9.2023

Olemme päättäneet tarkastaa kuntosaliemme hinnoittelua 1.9.2023 alkaen. Hinnan muutokset eivät vaikuta voimassa oleviin kuntosalijäsenyyksiin.
17.08.2023

Tulossa Liikunnan syksy!

Syksystä 2023 on tulossa Ortofysion kaikkien aikojen liikunnallisin! Ryhmäliikunta tarjonnastamme on tulossa kaikkien aikojen monipuolisin.
23.08.2022

Onko joskus vähemmän enemmän?

Tutkijat toteavat, että pitkä ja raskas painoharjoittelu kerran viikossa ei ole yhtä tehokasta kuin vähäinenkin harjoittelu useasti viikossa.
10.06.2022

Polven nivelrikko, asia jonka kanssa me kaikki joudumme elämään

Nivelrikko on vaiva joka kuuluu ihmisen elämään kuten hiusten harmaantuminen mutta elintavoilla ja liikunnalla voit vaikuttaa niveltesi hyvinvointiin